Het was op de Motorshow van Essen dat BMW in hoogsteigen persoon het doek trok van deze opmerkelijke BMW 5 Serie met M Performance parts. Het is heuglijke dag voor de tuningindustrie als premium constructeurs als BMW enerzijds deelnemen aan dit soort shows, maar anderzijds wordt het een feestdag als de constructeur zich de moeite getroost om er uit te pakken met een wereldprimeur. En dat is deze nieuwe 5-serie met M Performance Parts toch wel. Het BMW M Performanceprogramma wordt steeds omvangrijker en doet eigenlijk nauwelijks nog onder voor de bodykits die de vaste waarden in het BMW-tuningmilieu te bieden hebben. De M Performance Parts voor de 5 Serie zijn alvast een voorproefje voor de nog te onthullen M5. Motortuning tot 600 pk, zoals de M5 straks krijgt, zal je niet vinden bij M Performance Parts. Maar als je een 540i of 530d in de garage hebt staan, dan helpt M Performance je graag met een BMW Performance Power-kit naar 374 pk en 550 Nm voor de benzine en tot 292 pk en 650 Nm voor de diesel. Ook andere motorisaties volgen nog.


http://www.BMW.com